„Színtiszta” hatékonyságnövelés – íme, a HESSEBOT takarítórobot!

A Hesse Trade Kft.-nél folyamatosan keressük azokat az új technológiákat, amikkel a különböző iparágak szereplői a korábbiaknál hatékonyabb alapokra helyezhetik tevékenységük bizonyos elemeit. Ennek jegyében a változatos automatizációs megoldásokat biztosító Hesse Robot üzletágunk palettáján immár intelligens takarítórobot is található, mely szó szerint „ragyogó” választ ad az ipari és kereskedelmi szektor higiéniai- és munkaerő-kihívásaira. Legújabb cikkünkben a takarítórobotok bevetése mellett szóló érvek mellett HESSEBOT családunk első tagjáról, a kompakt, többfunkciós és számos területen alkalmazható takarítórobotról lesz szó!

Több minden szól a takarítórobotok mellett, mint gondolná

Általánosságban elmondható, hogy a modern takarítórobotok beüzemelésének igényét hasonló tényezők hívják elő, mint a klasszikus ipari robotokét. Vagyis mindenekelőtt a hatékonyság fokozása, a legkorszerűbb eszközök ugyanis az emberi munkaerőt kiváltva, gyorsan, precízen és hosszú távon költségbarát módon végzik el a változatos takarítási feladatokat a legkülönfélébb környezetben.

Ennek egyik kulcsa, hogy a takarítórobotok akár 24/7-ben, felügyelet nélkül is képesek végezni a „dolgukat”, rugalmasan alkalmazkodva az elvárt munkamennyiség változásához és a további új igényekhez. Ezzel pedig lehetőséget biztosítanak a munkaerő megtakarítására, vagy épp a létszám átcsoportosítására más, kevésbé automatizálható feladatokra. Ilyen szempontból különösen előnyös, hogy az általunk kínált technológia éppen a fizikailag megterhelő, így általában kevésbé kedvelt munkakörökből (pl. súrolás, felmosás, porszívózás) tudja kiváltani az embereket.

Szintén nem elhanyagolható tényező, hogy a legfejlettebb takarítórobotok – mint amilyen a HESSEBOT is – a beépített technológiáknak köszönhetően kifogástalan pontossággal dolgoznak, így valóban „makulátlan” környezetet hagynak maguk után. Mindez egészségi szempontból is előnyös, egyúttal javítja a dolgozók vagy épp a vásárlók elégedettségét is.

Akár első helyen is említhettük volna, hiszen ez a mi cégfilozófiánknak is központi eleme, hogy a takarítás automatizálása a vállalatok ökológiai lábnyomát is csökkentheti, hiszen kevesebb víz és energia felhasználásával lehet azonos vagy jobb eredményt produkálni, mint ha ugyanezt emberek végeznék el hagyományos gépekkel és -eszközökkel. A takarítórobotok ráadásul a vegyszerekkel is takarékosabban bánnak, ami ugyancsak fontos lépés a környezettudatosság és a fenntarthatóság irányába.

Ugyancsak említést érdemel, hogy az innovatív takarítórobotok a beruházók imázsát is növelhetik, hiszen azonnal egy, a fejlődésre nyitott, jövőbemutató stratégiával rendelkező cég, szervezet benyomását kelthetik. Ebben segít, hogy a legkiválóbb változatok diszkréten, csendben, emberi jelenlét mellett is 100%-ig biztonságosan működnek, azaz a vásárlók, partnerek stb. szeme láttára is kifogástalanul végzik a dolgukat.

Mit érdemes tudni a HESSEBOT takarítórobotunkról?

A HESSEBOT egy elérhető árú, intelligens, multifunkcionális takarítórobot, amely új szintre emeli a padlósúrolást, a felmosást és a porszívózást a teljesség igénye nélkül a reptereken, hotelekben, üzletekben, irodaházakban vagy épp ipari csarnokokban. Az új generációs eszköz kifejezetten egyszerű programozást követően automatikusan, alacsony fogyasztás mellett és hibátlanul gondoskodik a tisztaságról. A Hesse Botot ezenkívül a használatot és a karbantartást is megkönnyítő, moduláris felépítés, valamint a kimagaslóan felhasználóbarát kezelőfelület és a gyors adatelemzés lehetősége emeli ár-érték arányban a piaci riválisai fölé.

Többek közt az integrált 2D LiDAR-nak, a 3D- és RGB-kameráknak, az ultrahangos szenzoroknak és inerciális mérőegységnek (IMU) köszönhetően a robot üzembiztosan elkerüli az akadályokat, egyúttal optimális takarítási útvonaltérképet készít magának (kimaradó sarkok és többszöri áthaladások nélkül) és akár 2000 m2-nyi területtel – eközben pedig adott esetben a 9°-os emelkedőkkel – is megbirkózik.

A HESSEBOT újdonságának egyik legnépszerűbb képessége, hogy ha töltésre van szüksége (beleértve a vizet), automatikusan felkeresi a töltőpontot, beavatkozás nélkül elvégzi a „tankolást”, majd ugyanott és ugyanúgy folytatja a munkát, ahol nemrég abbahagyta. Japántól Németországon át az USA-ig szintén számos felhasználó tetszését elnyerte már a Hesse Bot mobilapplikáción vagy webes felületen is elérhető kezelőközpontja, ahol könnyedén nyomon követhetők a releváns adatok, és szükség esetén a működés optimalizálása is zökkenőmentesen elvégezhető.

Hol használható a HESSEBOT takarítórobot?

Kis túlzással egyszerűbb volna számba venni, hogy hol nem. A sikeres alkalmazási helyszínek közt találunk egyebek mellett hoteleket, irodaházakat, kórházakat, bevásárlóközpontokat, éttermeket, metrómegállókat – de a technológia lényegében bármilyen létesítményben eredményesen bevethető a helyiségekben, folyosókon, aulákban stb.

A padlóburkolatok közül a multifunkcionális HESSEBOT kiválóan teljesít márványon, csempén, öntött műkövön (Terrazzo), PVC-n, műgyantán (epoxy) és természetesen szőnyegen is.

És a szokásos +1 érv: a tőlünk megszokott, biztos hátteret is adjuk hozzá!

Az általunk kínált takarítórobothoz a Hesse Robot összes termékéhez hasonlóan csapatunk teljes körű szakmai támogatása tartozik, amely a beszerzéstől a beüzemelésen és betanításon át egészen a későbbi esetleges szervizelésig, az alkatrész-utánpótlás biztosításáig tart. Ez is kell ahhoz, hogy a fenti erényeivel együtt is kimondottan kedvező árú HESSEBOT hazai tulajdonosai, valamint a HESSEBOT minden leendő ügyfele biztos lehessen abban, hogy a tisztaság nemcsak „fél egészség”, hanem (legalább) „fél hatékonyság” is!