Robottargoncák: az automatizált logisztika motorjai

Vállalatunk az ipari robotizáció magyarországi jelene és jövője kapcsán nemrég közleményt adott ki, amely számos gazdasági, technológiai, ipari, kereskedelmi vagy épp környezetvédelmi médiumban megjelent. A cikk egyik lényeges megállapítása, hogy „a kollaboratív robotok jellemzően olyan tevékenységi körökből váltják ki az embereket, amiket eleve nem szívesen végeznek. A végtelen ismétlődésre épülő, monoton, gyakran nehéz fizikai munkák helyett így van lehetősége a cégnek átcsoportosítani a dolgozóit magasabb hozzáadott értékű munkakörökbe, ami számukra is vonzóbb lesz.” Mindez jelentős mértékben igaz a logisztika terén is, ahol pl. a robottargoncák hozhatnak áttörést a hazai vállalkozásoknak a hatékonyság, a rugalmasság és így a versenyképesség terén. Nem véletlen, hogy a Hesse Robot portfóliójában a korszerű, ám elérhető árú SEER robottargoncák is helyet kaptak.

Miért fontos az automatizálás a logisztikában?

Számos más felhasználási területhez hasonlóan a logisztikai feladatok is lényegesen gyorsabban és precízebben elvégezhetők a robotizáció bevetésével, mintha kizárólag emberi munkaerőre támaszkodna egy cég. Az automatizált rendszerek képesek folyamatosan üzemelni, növelve ezzel a termelékenységet és csökkentve a működési költségeket. Nem mellesleg, a skálázhatóságnak köszönhetően a vállalatok a piaci változásokra, a kereslet ingadozásaira is azonnal és hatásosan tudnak reagálni. A fejlett technológiák ráadásul eközben állandóan monitorozzák a folyamatokat, így minimalizálják a hibák, tévedések kockázatát, ami ugyancsak a gazdaságosság irányába mutat.

Hesse Robot: elhozzuk Magyarországra az önvezérelt folyamatokban rejlő előnyöket

Cégünk hosszas kutatómunka után épített ki partneri kapcsolatokat az automatizációs iparág piacvezető kínai gyártóival. Ezek a legmodernebb, mégis költségbarát megoldásokat kínálják a hatékonyság útját kereső hazai vállalkozásoknak, többek közt a nyomdaiparban, de jó pár más szektorban is. Az innovációban élen járó kínai márkák nemcsak ár-érték arányban, hanem rugalmasságban is felülmúlják a nagy nemzetközi vetélytársaikat. Kiemelt figyelmet fordítanak megrendelőik egyedi igényeire, és gyors fejlesztésekkel, testreszabással reagálnak azokra.

És ahogy azt ügyfeleink a Hesse Trade Kft. valamennyi üzletága esetén megszokták, nem csupán leszállítjuk a különböző ipari robotokat, hanem azok mellé teljes körű háttértámogatást is biztosítunk. A beszereléstől kezdve az alkatrészbeszerzésen át a szervizelésig mindenben számíthatnak szakértelmünkre. Ennek megfelelően a kollaboratív robotok beüzemelése során kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy azok optimálisan illeszkedjenek a folyamatokba, és az emberekkel biztonságosan együttműködve hozzák létre a leghatékonyabb rendszert.

Automata anyagmozgatás az intelligens SEER robottargoncákkal

A fentebb emlegetett, innovatív kínai gyártók egyik jeles képviselője a SEER, amely változatos kialakítású, fejlett vezérlő- és navigációs megoldásokkal felvértezett robottargoncákkal garantálja a precíz és hatékony munkavégzést. A technológia lehetővé teszi egyebek mellett az automatikus be- és kirakodást, a válogatást, a magas polcokra való pakolást, mindezt változatos méretű és típusú raklapok, állványok esetén. A gyártást és a raktározást is új szintre emelő SEER robottargoncák erősségei közé tartoznak a fejlett biztonsági rendszerek, valamint a kimondottan felhasználóbarát kezelőfelület is.

Weboldalunkon az SFL-CBD15, valamint az SFL-CDD14 típusú robottargoncákról találhatnak bővebb információkat. Az SFL-CBD15-öt a teljesség igénye nélkül kompakt mérete ellenére is jelentős (1,5 tonnás) teherbírás, akár 2 m/s-os (7,6 km/h-s) futási sebesség és 1 órányi töltéssel elérhető 8-10 órás működési idő jellemzi. Az SFL-CDD14-et pedig a SEER fejlett technológiája mellett a vékony kialakítása és kis fordulási sugara teheti igazán hasznossá.

A SEER robottargoncák és a Hesse Robot csapatának hozzájuk tartozó, komplex szolgáltatása tehát az automatizált anyagmozgatás új dimenzióját nyitják meg a hazai vállalatok számára, lehetőséget teremtve ezzel a hatékonyabb, eredményesebb működésre. Az általunk kínált megoldások így nemcsak egy (nem is annyira költséges) beruházást jelentenek, hanem egy sokszorosan megtérülő befektetést a jövőbe.

Robottargoncáinkról részletes paraméterek is elérhetőek honlapunk megfelelő aloldalain, akinek pedig további információra is szüksége van a témát illetően, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken.