Robotkarok segítenek a lehető legtöbbet kihozni a vállalatából

Ember és gép együttműködése immár több évszázados múltra tekint vissza, az ipari forradalmak gépromboló mozgalmaitól pedig mára eljutottunk azokig a kifinomult, kollaborációra épülő automatizációs megoldásokig, amiket a dolgozók is a legnagyobb örömmel fogadnak. És persze a vállalat egésze is, hiszen korszerű ipari robotkarokkal például a technológia és az emberi szakértelem legjobb kombinációja jöhet létre, ami ugrásszerűen növeli a folyamatok hatékonyságát. Pontosan ebben járnak élen a Hesse Robot portfóliójában megtalálható, rendkívül könnyen kezelhető DOBOT CR és CRA szériás kobotok is. A szakértő csapatunk teljes körű háttértámogatásával kínált ipari robotkarok a legkülönfélébb szektorokban működő, automatizációra törekvő cégeknek biztosítanak elérhető áron kiemelkedő előnyöket. Ezeket vesszük sorra legújabb blogcikkünkben!

Gyorsaság: a modern ipari robotok a manuális munkavégzés esetén elképzelhetetlen sebességgel (a CR10 és CR12 modelleknél pl. ez elérheti a 4 m/s-ot) képesek végezni a beprogramozott mozdulatokat, ráadásul mindezt akár 24/7-ben, jelentősen lerövidítve ezzel a gyártási időt.

Pontosság: az iménti erény mit sem érne a precizitás nélkül, de szerencsére a DOBOT kollaboratív robotjai az elvárt minőség garantálását illetően is figyelemre méltó teljesítményre képesek. A CR3 és a CR5 robotkarok esetén az ismétlődő mozdulatok pontossága ±0,02 mm-es, ami minimalizálja a hibalehetőséget és ezzel párhuzamosan a selejt mennyiségét, ez pedig a beruházás megtérülését is még kedvezőbbé teszi.

Rugalmasság: a DOBOT termékei gyorsan és könnyen programozhatók, így segítségükkel azonnal alkalmazkodni lehet a változó piaci igényekhez és gyártási követelményekhez. Ez nemcsak az állási időket mérsékli, hanem rendkívül rugalmas ütemterv kialakítását is lehetővé teszi a vállalatok számára.

Biztonságban tudott dolgozók: a kobotok képesek hatékonyan működni szélsőséges hőmérséklet közepette, illetve zajos vagy más módon veszélyes környezetben is, ahol az emberi munkavégzés nehézkes és kockázatos volna.

Munkaerővonzó képesség: a DOBOT kollaboratív robotkarjai azzal is fokozzák a dolgozói jólétet, hogy „átvállalják” a monoton, nehéz fizikai munkákat, valamint az éjszakai és a hétvégi műszakokat. Ebből kiindulva a jól átgondolt automatizáció a képzett kollégák bevonzásának és megtartásának eszköze is lehet, ami napjaink munkaerőpiaci helyzetében hatalmas versenyelőnyt jelenthet egy cég számára.

Nyomon követés: a modern ipari robotok zökkenőmentesen integrálhatók a legkülönfélébb rendszerekkel, beleértve egyebek mellett az adatgyűjtő és -elemző megoldásokat. Ennek köszönhetően a gyártási folyamatok valós időben monitorozhatók, és az esetleg szükséges optimalizáció is rövid úton elvégezhető.

Fenntarthatóság: a legtöbb iparágban egyre nagyobb szerepet kap a mi cégfilozófiánkban is központi helyen szereplő környezettudatosság. Ebből a szempontból jó hír, hogy a Hesse Robot palettáján szereplő termékek egytől egyig energiahatékonyan üzemelnek, és mások mellett a kevesebb kárba vesző hulladék termelésével is hozzájárulnak a különböző ágazatok zöldítéséhez.

Mely szektorokban alkalmazhatóak hatékonyan a DOBOT ipari robotkarok?

A Hesse Robot weboldalán az Alkalmazási területek menüpontban külön kitértünk néhány érintett szektorra a nyomdaipartól és csomagolóipartól a fémmegmunkáláson és autógyártáson át egészen az elektronikai és orvosiműszer-iparig. A felsorolás azonban ezzel messze nem teljes, hiszen már a DOBOT CR sorozat által bizonyítottan megoldott munkafolyamatok közt is számos olyan akad (raklapozás, be- és kirakodás, összeszerelés, ragasztás, csavarozás stb.), amelynél az emberi kéz kiváltása rengeteg ágazatban aranyat érhet. A CRA szériás robotkarok pedig változatos szállítmányozási feladatokra is képesek, így még tovább tágítják azon vállalkozások körét, ahol egy ilyen automatizációs beruházás garantáltan megtérül.

Külön kiemelnénk a nyomdaipart, a Hesse Trade Kft. ugyanis e területen több mint egy évtizedes technológiai tapasztalattal rendelkezik, így a hatékonyan robotizálható folyamatokra is nagy rálátással rendelkezünk. A DOBOT kollaboratív robotkarjaira építve integrációs csapatunkkal készek vagyunk komplex rendszereket létrehozni, akár speciálisan az adott ügyfél igényeire és lehetőségeire szabva.

Fókuszban a DOBOT CR és CRA sorozatú kobotjai

A már számos helyen sikerrel bevezetett CR szériás ipari robotkarok a cikkünkben felsorolt valamennyi erénnyel fel vannak vértezve, a 6 tagú modellpalettán (ahol a maximális terhelhetőség 3 és 16 kg közt változik) pedig a legkülönbözőbb vállalatok is megtalálhatják a számukra legmegfelelőbb típust.

A kifejezetten egyszerűen adaptálható, 6 tengelyes üzemmódú robotokat a DOBOT innovatív SafeSkin technológiája teszi igazán biztonságossá. Az egyedülálló megoldás segítségével a CR sorozatú kobotok automatikusan érzékelik a 15 cm-nél közelebbi akadályokat, és leállítják a mozgást, megelőzve ezzel a sérüléssel és károkkal fenyegető ütközéseket.

A CRA széria pedig már a DOBOT új generációs terméke, amely egyebek mellett elődjéhez képest 25%-kal gyorsabb ciklusidővel növeli a termelékenységet, a gyártó legújabb fejlesztéseinek hála pedig minden korábbinál könnyebben integrálható a meglévő rendszerekbe és folyamatokba. A CRA sorozat 7 féle kivitelben érhető el, ezek közt akad, amelyik akár 20 kg-nyi hasznos teherrel is megbirkózik.

Ha vállalkozása kész megtenni a következő lépést az automatizációban, a Hesse Robot által biztosított technológiára és szakértelmünkre bátran számíthat az elsőtől az utolsó lépésekig!

Honlapunkon különböző aloldalain bővebb információt is találnak az általunk kínált kollaboratív robotkarokról, további kérdésekkel pedig bizalommal fordulhatnak hozzánk elérhetőségeinken!