Ipar Napjai összefoglaló, I. rész: mit mutattunk az érdeklődőknek?

„Sz*rok vagytok, lenyomunk titeket, mint a bélyeget!” Ezt a meglehetősen kifejező mondatot bökte oda az ipari automatizáció egyik vezető európai gyártójának magyar képviselője, amikor elsétált a Hesse Robot standja előtt a májusban rendezett Ipar Napjai nemzetközi szakkiállításon. Keresve sem találnánk ennél meggyőzőbb bizonyítékot arra, hogy a Hesse Trade Kft. legfiatalabb üzletága mintegy másfél év alatt is jelentős nevet és pozíciót vívott ki magának a piacon, ami a jelek szerint a konkurenciát is aggasztja. De szerencsére a fenti megjegyzésen kívül is voltak egyértelmű jelei, hogy a Hesse Robot neve egyre több, a folyamatai automatizálására készülő vállalat számára cseng ismerősen. A rendezvényt összefoglaló első blogcikkünkben a Hungexpón  bemutatott megoldásainkról ejtünk néhány szót, különös tekintettel a legtöbb érdeklődést kiváltó termékekre.

A Hesse Robot mely termékei kerültek fókuszba az eseményen?

Aki járt már valaha az Ipar Napjain, az pontosan tudja, hogy a kiállítók számára az egyik legfőbb kihívás, hogy valahogyan kitűnjenek az elképesztő méretű és színvonalú innovációs kavalkádból. Innen nézve nem kis bravúr, hogy az esemény A pavilonjának egyik legnagyobb „sztárja” kétségkívül a HESSEBOT takarítórobotunk volt, amely rendületlenül és az ütközéseket mindig elkerülve cirkált fel-alá a Hesse Robot standja körül – ami a 4 nap során ott nyüzsgő, nem ritkán igencsak jelentős tömeget látva már önmagában is igazolja az eszköz kollaboratív képességeit.

A Kínában számos területen (hotelek, kórházak, gyárak, rendezvényhelyszínek stb.) már abszolút a mindennapok részét képező takarítórobotok várhatóan Európában is komoly karrier előtt állnak. Mindez nem is csoda, ha hozzátesszük, hogy egyszerre teszik gyorsabbá, precízebbé, illetve költség- és környezetbarátabbá a különböző ingatlanok tisztítását. A HESSEBOT takarítórobot ezen a feltörekvő piacon a legjobb „beugró” választásnak számít a maga 10 ezer eurós árával. A rendkívül egyszerűen kezelhető, többfunkciós takarítórobotot korábbi blogbejegyzésünkben részletesen is bemutattuk.

És messze nem ez volt a Hesse Robot egyre színesebb palettájának egyetlen eleme, amely alaposan felkeltette az Ipar Napjai közönségének érdeklődését. Külön említést érdemel például a SEER CDD14 robottargonca és a SEER AMB1000 emelőrobot is, amelyek a logisztikai szektor kihívásaira adhatnak kiváló megoldást, a konkurens rendszerekhez képest ugyancsak lényegesen kedvezőbb áron.

Napjaink raktáraiban – különösen a nagyvállalati szegmensben – tipikusnak mondható, hogy a dolgozók a központi rendszerből egy tabletre kapják meg az instrukciókat, teendőket. Ugyanezt tökéletesen „le lehet fordítani” egy robot nyelvére is, amely minden szempontból hatékonyabban tudja elvégezni a feladatokat. Nem véletlen, hogy a lehetőségeket megismerve egyre többen érzik, hogy meg kell tenniük az első lépéseket a logisztikai hátterük automatizálása felé. Épp ebben nyújtanak segítséget a SEER kitűnően integrálható kollaboratív robotjai, valamint szakértő csapatunk által biztosított, egyedülállóan biztos háttértámogatás. A kínálatunkban szereplő robottargoncákról ebben a cikkben írtunk részletesen.

A fentieken túl az alábbi Hesse Robot megoldások voltak láthatók az Ipar Napjain

DOBOT CR10 robotkar: innovatív kínai gyártópartnerünk gyorsan telepíthető, egyszerűen programozható, biztonságos és széleskörűen alkalmazható, így méltán népszerű szériájából a 10 kg-os terhelhetőségű, ±0,03 mm-es ismételhetőséggel dolgozó robotkar volt megtekinthető a helyszínen.

DOBOT CR5A és CR10A robotkarok: a DOBOT legújabb generációs termékei, melyek a további fejlesztéseknek köszönhetően elődeiknél is könnyebben integrálhatók a meglévő rendszerekbe és folyamatokba, és 25%-kal gyorsabb ciklusidőt mondhatnak magukénak.

DOBOT NOVA 5 robotkar: kifejezetten a kereskedelmi és szolgáltatói szektor számára tervezett, 10 perc alatt programozható, kis helyigényű és könnyen mozgatható robotkar, amely akár fizioterápiás célokra, masszázsra vagy épp ultrahangvizsgálatok automatizált elvégzésére is kiválóan alkalmas.

DOBOT robotpalettázó: a különböző robotkarokkal összekapcsolható megoldásnál a raklapozás folyamatát a vezérlőszoftverbe integrálták, így a felhasználók programozói ismeret nélkül, néhány paraméter megadásával, alig 10 perc alatt precíz és gyors munkára foghatják a rendszert, amely az Ipar Napjain is fáradhatatlanul dolgozott.

FF200 rázóasztal: az akár 0,5 kg-os terhelhetőségű technológia optimális választás azoknak a gyártócégeknek, ahol gyorsan és rugalmasan kell váltani különböző termékek között. A kis és közepes méretű, változatos, akár összetett formájú alkatrészek automatikus adagolásával hatalmas hatékonyságnövekedést hoz az olyan iparágakban, mint a fémfeldolgozás vagy a fogyasztói elektronika.